U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

Over mij

Ik ben Rik Van der Steen , een 48-jarige gediplomeerd Kinesitherapeut, Osteopaat D.O. , erkend Acupuncturist, 26 jaar praktijk, steeds blijven bijscholen, tot stages in China toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voedingsadvies

 

 

 

 

 

 

 

Een mens is wat hij eet. Meer nog, een mens ziet eruit zoals hij eet. Voeding kan op medicinale wijze worden ingezet. Ze behoort eigenlijk samen met kruiden tot een soort van interne geneeswijze, een werking van binnen uit. Voeding, gekoppeld aan lichamelijke inspanning die op zich het bloed schoner maakt, draagt bij aan een goede gezondheid.

Onze voeding op zich is soms ontoereikend, daar de kwaliteit van ons voedsel niet meer is zoals vroeger. Ze wordt meer bewerkt (geraffineerd, gezouten, gesuikerd). Alsook is onze levensstijl veranderd, we koken minder vers en eten te eenzijdig.  

Mijn voedingsadvies is zowel op energetische denkwijze, kinesiologisch als de westerse orthomoleculaire theorie gebaseerd. Wat heeft uw lichaam nodig en wat (tijdelijk) niet op basis van uw klachten.